Gallette nasıl yapılır?

 çıtır çıtır lezzetli tadıyla galette son zamanlar en çok aranan tariflerden birisi peki galette nasıl yapılır?işte gallettenin tarifi 
Çilekli galette tarifi 


taban için malzemeler:

115 gram tereyağı (Eritilmemiş)

115 gram un

1 yemek kaşığı toz şeker 

1 yemek kaşığı toz şeker 

3 yemek kaşığı soğuk su 

1 yemek kaşığı soğuk elma sirkesi

yarım çay kaşığı tuz 

İçi harcı için :

yarım kg ayıklanmış çilek 

3 yemek kaşığı toz şeker 

1 yemek kaşığı nişasta

1 limon kabuğunun rendesi 

1 yemek kaşığı vaninlyanın özütü 

Üzeri için:

2 kaşık süt 

1kaşık toz şeker 

Çilekli galatte yapılışı

geniş bir kaseye un,tuz ve şekeri alın üzerine soğuk tereyağını ekleyin ve karıştırın 

tereyağı dağıldığında su ve sirkeyi ekleyin 

çıkan hamuru bir araya getirin streç filme sarın dinlenmesi için buzdolabına koyun 

bir kaseye çilekleri doğrayın üzerine nişasta şeker limon kabuğu ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın 

dinlerdiğiniz hamuru küçük küçük kesin ve merdane yardımıyla yuvarlaklar yapın 

hazırladığınız çilekli harçtan hamurun kenarlarına 2-3 santim boşluk kalıcak şekilde ortasına yerleştirin ardından kalan hamuru meyvenin üzerine kapatın 

bütün hamuru öyle yapıp galettelerinizi hazırlayın 

hazırladığınız galettelerin üzerine fırça yardımıyla süt sürüp toz şekeri serpin 

yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz galetteleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kontrollü bi şekilde pişirin 

Yorumlar

  1. istediğiniz şeyleri yazarak size yeni blog getirebilirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder