çıtır çıtır lezzetli tadıyla galette son zamanlar en çok aranan tariflerden birisi peki galette nasıl yapılır?işte gallettenin tarifi
Çilekli galette tarifi
taban için malzemeler:
115 gram tereyağı (Eritilmemiş)
115 gram un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı soğuk su
1 yemek kaşığı soğuk elma sirkesi
yarım çay kaşığı tuz
İçi harcı için :
yarım kg ayıklanmış çilek
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 limon kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı vaninlyanın özütü
Üzeri için:
2 kaşık süt
1kaşık toz şeker
Çilekli galatte yapılışı
geniş bir kaseye un,tuz ve şekeri alın üzerine soğuk tereyağını ekleyin ve karıştırın
tereyağı dağıldığında su ve sirkeyi ekleyin
çıkan hamuru bir araya getirin streç filme sarın dinlenmesi için buzdolabına koyun
bir kaseye çilekleri doğrayın üzerine nişasta şeker limon kabuğu ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın
dinlerdiğiniz hamuru küçük küçük kesin ve merdane yardımıyla yuvarlaklar yapın
hazırladığınız çilekli harçtan hamurun kenarlarına 2-3 santim boşluk kalıcak şekilde ortasına yerleştirin ardından kalan hamuru meyvenin üzerine kapatın
bütün hamuru öyle yapıp galettelerinizi hazırlayın
hazırladığınız galettelerin üzerine fırça yardımıyla süt sürüp toz şekeri serpin
yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz galetteleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kontrollü bi şekilde pişirin
istediğiniz şeyleri yazarak size yeni blog getirebilirim
YanıtlaSil